چند وقت پیش دنبال یه اسم خوب برای سایتم بودم، اما بیشتر دامنههایی که به ذهنم میرسید، یا قبلاً گرفته شده بودن یا قیمتهای عجیبوغریبی داشتن. برای همین کلی سایت مختلف رو گشتم تا بفهمم کدومشون هم قیمتهاشون منصفانهست و هم کار کردن باهاشون سادهست. توی این مقاله قراره تجربهم رو باهاتون به اشتراک بذارم و بهترین سایتهای خرید دامنه رو که خودم بررسی کردم و ازشون استفاده داشتم، معرفی کنم.
لیست بهترین سایت های خرید دامنه ایرانی و خارجی

نکته: خرید دامنه ir نیازمند داشتن حساب کاربری در سایت irnic و احراز هویت است و سپس با شناسه ایرنیک می توانید به راحتی دامنه مورد نظر خود را خریداری کنید.
1. نت افراز

اگه دنبال خرید دامنه با قیمت مناسب و پشتیبانی سریع هستی، نتافراز یکی از گزینههای خوبه. رابط کاربریش خیلی سادهست و وقتی برای اولین بار واردش شدم، خیلی سریع تونستم دامنه مورد نظرم رو پیدا کنم. چیزی که برام جذاب بود، این بود که مراحل خرید اصلاً گیجکننده نبود و بعد از ثبت، مدیریت دامنه هم خیلی راحت انجام میشد. تنوع پسوندهای دامنه هم خوبه و اغلب قیمتهاش رقابتیان.
2. وب رمز

وبرمز بیشتر به خاطر خدمات هاست شناخته میشه، ولی در بخش خرید دامنه هم عملکرد قابل قبولی داره. چیزی که برای من جالب بود، اینه که در حین جستجوی دامنه، پیشنهادهای جایگزین خیلی خوبی بهم داد. البته طراحی پنل کاربریش یهکم قدیمی به نظر میرسه، ولی کارکردن باهاش سخت نیست. از نظر امنیت و سابقه هم خیالم راحت بود چون برند شناختهشدهایه.
3. پارس پک

پارسپک یکی از اون سایتهاست که وقتی واردش میشی، حس حرفهای بودنش رو از همون اول میگیری. فرآیند خرید دامنه توی این سایت خیلی سریع و تمیزه. چیزی که من خیلی دوست داشتم، شفافیت توی قیمتگذاریه؛ یعنی همهچیز از اول مشخصه و خبری از هزینههای مخفی نیست. علاوهبر این، مدیریت دامنهها توی پنل کاربریش واقعاً ساده و کاربرپسنده.
4. میهن وب هاست

میهنوبهاست بیشتر به خاطر قیمتهای پایین معروفه، و همین باعث شد برای تست خرید دامنه سراغش برم. برخلاف چیزی که انتظار داشتم، هم ثبت دامنه راحت بود و هم تأیید و فعالسازیش سریع انجام شد. شاید طراحی سایت خیلی مدرن نباشه، ولی از لحاظ کاربردی بودن، هیچ مشکلی نداشتم. اگه دنبال گزینهای اقتصادی برای خرید دامنه هستی، میهنوبهاست میتونه انتخاب بدی نباشه.
5. لیموهاست

لیموهاست یه گزینهی نسبتاً جدیده ولی با یه رابط کاربری مدرن و جذاب. خرید دامنه توش دقیقاً همون تجربهای بود که از یه پلتفرم امروزی انتظار داری: سریع، ساده و بدون پیچیدگی. یکی از نکات مثبتش، سیستم جستجوی پیشرفتهست که کمک میکنه دامنههای آزاد رو راحتتر پیدا کنی. اگه دنبال تجربهی کاربری بهروز هستی، لیموهاست حتماً به لیستت اضافه کن.
کلام آخر
در نهایت، انتخاب سایت مناسب برای خرید دامنه خیلی بستگی به این داره که دنبال چی هستی؛ قیمت پایین، پشتیبانی قوی، یا تجربه کاربری راحت. توی این مقاله سعی کردم بر اساس تجربه خودم، گزینههایی رو معرفی کنم که هم قابل اعتمادن و هم روند خرید دامنه توشون بدون دردسره. اگه قراره اولین قدمتو برای ساخت یه برند یا سایت برداری، بهتره با یه انتخاب درست شروع کنی.
سوالات متداول
دامنه ir بهتره یا com؟
برای سایتهای فارسی و کاربران داخل ایران، دامنه ir مناسبتره؛ ولی اگه بازار بینالمللی مدنظرت باشه، com انتخاب بهتریه.
چقدر طول میکشه دامنه فعال بشه؟
برای دامنههای ir معمولاً بین ۲ تا ۲۴ ساعت بعد از تأیید ایرنیک فعال میشن. دامنههای بینالمللی اکثراً فوری فعال میشن.
از کجا بفهمم دامنه آزاد است؟
تو سایتهای ثبت دامنه، فقط کافیه اسم مورد نظرت رو جستوجو کنی تا وضعیت آزاد یا ثبت بودنش مشخص بشه.