یه مدت که ذهنم خیلی شلوغ بود و تمرکز کردن برام سخت شده بود. دنبال یه راهی میگشتم که هم چیزی یاد بگیرم، هم وقتی توی مسیر یا در حال انجام کارهام، وقتم هدر نره. اونجا بود که پادکستها به دادم رسیدن. اول با یکی دو تا پادکست فارسی شروع کردم، بعدش کمکم سراغ پادکستهای انگلیسی رفتم که هم سرگرمکننده بودن، هم کمکم کردن زبانم بهتر شه و اینجوری با یه تیر دو نشون زدم. در این مقاله هم بهترین سایتها و پلتفرمهایی که پیدا کردم رو می نویسم که شما هم استفاده کنید.
لیست بهترین سایت های پادکست رایگان
1. کست باکس (CastBox)

اگه دنبال یه اپلیکیشن خوشدست و ساده برای گوش دادن به پادکستها میگردی، CastBox واقعاً یه گزینهی عالیه. هم پادکستهای فارسی رو داره، هم انگلیسی و بینالمللی. رابط کاربریش تمیز و راحته، امکاناتی مثل ساخت پلیلیست، ذخیره آفلاین و پیشنهادهای هوشمند هم داره. من خودم خیلی وقتا با CastBox تو مسیر رفتوآمدم پادکست گوش میدم، بدون اینکه بخوام کلی بگردم دنبال اپیزود خوب.
2. Podcast Addict

اگه جزو اون دستهای هستی که دوست داری همهچی دست خودت باشه، از تنظیم سرعت پخش گرفته تا چیدمان پلیلیستها، Podcast Addict خیلی به کارت میاد. یه جورایی برای کاربرای حرفهایتر ساخته شده. کلی ابزار و تنظیم داره که ممکنه اولش یهکم پیچیده بهنظر بیاد، ولی وقتی بهش عادت کنی، دیگه راضی نمیشی از جای دیگه پادکست گوش بدی.
3. شنوتو (Shenoto)

اگه دنبال پادکستهای فارسی با کیفیت خوب و موضوعات متنوعی مثل روانشناسی، تاریخ، تکنولوژی یا حتی قصه هستی، شنوتو جای خوبیه. پلتفرم ایرانیه، خیلی از تولیدکنندههای پادکست داخلی اونجا فعالن و یه حال و هوای آشناتر داره. من خودم چندتا از پادکستهای فارسی مورد علاقمو اونجا پیدا کردم که هیچجای دیگه نبودن.
نکته: بهتر است بدانید که اکثر پادکست های این پلتفرم فارسی، رایگان است ولی برخی از آنها پولی بوده و برای گوش دادن به آنها باید اکانت خریداری کنید.
4. Podbean

Podbean هم یه پلتفرم قدرتمند و کامل برای پادکست گوش دادن و حتی پادکست ساختنه. تنوع پادکستهاش زیاده و بیشتر به درد اونایی میخوره که دنبال محتوای انگلیسی حرفهای و تخصصی هستن. هم نسخه موبایل داره، هم دسکتاپ، و یه رابط کاربری تمیز و کاربردی که آدمو اذیت نمیکنه. من خودم برای تمرین زبان انگلیسی، چندتا از بهترین پادکستها رو تو Podbean دنبال میکنم.
لیست بهترین پادکست های فارسی با موضوعات مختلف:
- طبقه ۱۶: کسبوکار و کارآفرینی
- چنلبی (Channel B): داستانهای واقعی از سراسر جهان
- بیپلاس (BPlus): خلاصه کتابهای غیر داستانی
- رادیو جولون: سفر و گردشگری
- جافکری: تفکر، فلسفه، تجربه زیسته
- رختکن بازندهها: تجربه شکست، روایت متفاوت زندگی
- کارنکن: مسیر شغلی و رضایت از کار
- داستان شب: ادبیات و داستان کوتاه
کلام آخر
در نهایت، مهم نیست که توی راه دانشگاهی یا یه عصر خلوت رو توی خونه میگذرونی؛ پادکستها یه همراه بیدردسر و دوستداشتنیان که میتونن هم سرگرمت کنن، هم چیزای جدید یادت بدن. توی این مقاله سعی کردم سایتها و اپهایی رو معرفی کنم که خودم باهاشون تجربهی خوبی داشتم و بهم کمک کردن. حالا نوبت توئه که امتحانشون کنی و پادکستِ محبوبت رو پیدا کنی!